Tento nepečený dezert je veľmi obľúbený u mojích detí. Klasicky ho pripravujem z mrazených jahôd alebo aj maliny či iné ovocie možno použiť.
Potrebujete:
- 500 jemného tvarohu
- 500g jemného kremovitého syru (Mascarpone/Lučina)
- 50g pr. cukru
- 50g roztopenej bielej čokolády + 50g na jemno posekanej bielej čokolády na posypanie
- 1 vanilkový cukor
- 2PL citrónovej šťavy
- 2 veľké šálky drobného ovocia
- 250 ml vody
- 30g kr. cukru
- 2 balenia červeného/číreho tortového želé
Postup:
- Do misky dáme tvaroh, krémovitý syr, práškový a vanilkový cukor ako aj trošku citrónovej šťavy.
- Do hrnca dáme vodu, nad to nerezovú misku s rozsekanou bielou čokoládou a necháme ju nad parou roztopiť.
- Čokoládu pridáme k tvarohovej plnke a premiešame. Potom nalejeme do pohárov a necháme hodinu tuhnúť v chladničke.
- Do 250ml vody pridáme cukor, želé a za stáleho miešania privedieme do varu. Keď zovrie stiahneme z ohňa.
- Na smotanovú vrstvu nalejeme želé.
- Dáme ešte na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom ozdobíme drobným ovocím.