Nedávno som na túto dobrotu z môjho detstva vymyslela zlepšovák, ktorý mi podstatne urýchlil prípravu. Namiesto klasického trojobalu som si vypracovala cestíčko a karfiól potom už len obalila strúhankou a vyprážala. Išlo to raz-dva.
Postup:
- Karfiól rozoberieme na ružičky a v osolenej vode varíme 10minút. Potom zlejeme z vody a necháme vychladnúť. Karfiól by nemal byť úplne mäkký, inak nedží dobre tvar.
- Pripravíme si cestíčko. K vajíčku pridáme za 3Pl mlieka, soľ, čierne korenie a 5Pl hl.múky.
- Do misky si nasypeme strúhanku. Vo vysokom hrnci alebo vo fritéze necháme zohriať olej.
- Karfiól namočíme do cestíčka a potom ho položíme so misky. Výdatne posypeme strúhankou a následne necháme hneď na nízskom ohni opekať.
- Karfiól potrebuje ca. 5 minút z každej strany aby dostal krásnu zlatiatú chrumkavú kôrku.
- Keď je hotový necháme dobre odkvapkať od zvyšného oleja. Servírujeme s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.