Táto orientálna obmena klasickej kuracej polievky je výnimočne sýta a výborná na posilnenie imunity. Jej mierne kyslastá aróma rajčín s krásnou arómou mäty sa len tak rozplýva na jazyku.
Postup:
- Kuracie mäso (najlepšie krky, stehná, či krídla ca 500g) zalejeme 1,5l vody, pridáme soľ, čierne korenie a bobkový list a necháme zovrieť. Potom varíme 1 hodinu.
- Mäso vyberieme a oberieme z kostí.
- V hrnci zohrejeme 1Pl masla, pridáme 1Pl rajčinového pretlaku a 2Pl sušenej mäty. Pomaly opekáme.
- 2 rajčiny rozpolíme a hrubým strúhadlom postrúhame. Zmes pridáme do hrnca k pretlaku. Takisto pridáme šťavu z 1/2 citróna a krátko pečieme.
- Zalejeme precedeným vývarom. Pridáme obrané mäso a za malú šálku drobných cestovín- klasické slíže alebo slovenská ryža.
- Varíme za občastného miešania ďalších 20 minút.