Táto polievka má krásnu maslovú chuť aj arómu obohatenú o zeleninu podľa chuti. Ja osobne mám rada kombináciu hrášku a zemiaku, ale možno ju samozrejme pripraviť aj s inou zeleninou podľa chuti.
Potrebujete:
- 1 šálka krupice (200ml)
- 2PL masla
- 2 šálky zeleniny
- 1,5 l vody/vývaru
- soľ, čierne korenie, kmín
- Petržlenová vňať
Postup:
- Do hrnca dáme krupicu a maslo a spolu ich miešame ca. 2-3 min. pokiaľ je maslo kompletne roztopené a krupice začne voňať.
- Zalejem vodou/vývarom a dobre premiešame. Pridáme na drobno pokrájanú zeleninu. Možno tiež použiť mrazenú zeleninu.
- Osolíme, okoreníme korením a kmínom a necháme zovrieť.
- Potom na najnižšom ohni varíme do zmäknutia zeleniny. Pri hrášku a zemiakoch je to ca. 15 minút.
- Na záver pridáme na drobno pokrájanú petžlenovú vňať.