Ak vám ostanú po vianociach medovníky či perníky, ktoré nikdo nechce jesť, môžete z nich pripraviť tento chutný cheesecake zo zimnými arómami. Plnka je kombinácia tvarohovej zmesi a bielej čokolády, k tomu želatína z granatového jabĺčka a samozrejme aromatický perníkový základ.
Potrebujete:
- 250g perníkov alebo iného suchého vianočného pečiva
- 100g masla izbovej teploty
- 1čl škorice
Na plnku:
- 500g jemného tvarohu
- 100g roztopenej bielej čokolády
- 3 vajíčka
- 100g kr. Cukru
- 200g jemného krémovitého syru
- 40g (1 balenie) pudingového vanilkového prášku
na polevu:
- 250ml vody/šťavy z malín
- 1 balenie tortového červeného želé
- 1 granátové jabĺčko
Postup:
- Perníky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
- Pridáme maslo a škoricu a vymiesime rukami do mierne lepkavého cesta.
- Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Takto pripravené ho dáme krátko do chladničky zatiaľ či si pripravíme plnku.
- Pripravíme si plnku. Na to necháme nad parou roztopiť bielu čokoládu. Tú potom premiešame s tvarohom.
- Pridáme vajíčka, cukor, kremovitý syr a jedno balenie pudingového prášku. Premiešame spolu a vylejeme na predchladené cesto. Pečieme spolu pri 160C ca. 45 min. Potom necháme cheesecake vychladnúť.
- Na polevu zmiešame malinovú šťavu (alebo vodu) s tortovým želé a za stáleho miešame zohrievame až zmes stuhne.
- Na Cheesecake rovnomerne rozdelíme granátové jabĺčko a naňho nalejeme polevu. Necháme aspoň hodinu v chlade tuhnúť.