Silvestrovské slané syrové oplátky

Kdo má doma prístroj na oplátky, tomu sa zapáči tento jednoduchý recept na domáce slané opátky. Chutia výborne, omnoho lepšie ako kupované. Chrumkavé a so silnou syrovou arómou. U nás sú mimoriadne obľúbené najmä na silvestra. Ale aj bez oplátkovača na ne nemusíte zanevrieť, cesto sa dá spracovať aj vo waflovači, potom majú trochu hrubšiu konzistenciu.

Potrebujete:

  • 200ml vody
  • 700ml mlieka
  • 2PL masla
  • 1 vajíčko
  • 100g tvrdého strúhaného syru (napr. Ementál, Gouda)
  • 250g (1 balenie) syru ricotta
  • 450g hl.múky
  • 1PL celej rasce
  • 1 PL soli

Postup:

  • Do vysokej nádoby dáme vodu, mlieko, roztopené maslo, vajíčko a syr ricotta.
  • Pridáme postrúhany tvrdý syr a potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom do jemného mierne tekutého cesta ako na palacinky.
  • Na záver pridáme soľ a rascu. Ak je cesto tuhé, pridáme ešte trochu mlieka. Potom necháme cesto 1-2 hodiny oddychovať v chladničke.
  • Potom na vymastenom oplátkovači dávame za 1 naberačku cesta a pečieme oplátky do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*