Vysoký čokoládový cheesecake

Nenáročný cheesecke s čokoládovou príchuťou, ktorý je nielen krásne nadýchaný ale má tiež peknú výšku.

Na korpus potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 75g kr. Cukru
  • 1 štipka soli
  • 50g múky
  • 2PL kakaa

Plnka: 

  • 500g jemného tvarohu
  • 500g jemného krémovitého syru (mascarpone/lučina)
  • 200g kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 4PL kakaa
  • 1 pudingový čokoládový prášok

Postup:

  • Biela vyšľahať so štipkou soli do tuhého snehu.
  • Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať štipku soli, múku a kakaao a všetko dobre prešľahať.
  • Na záver pridať sneh z bielkou. Vyliať do predmastenej tortovej formy a nechať najskôr 10-15 min. predpiecť pri 160°C.
  • Medzitým si prichystať plnku. Na to vyšľahať opäť vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom.
  • Primiešať jemný tvaroh, krémovitý syr a kyslú smotanu.
  • Pridať kakao, pudingový prášok a cukor a prešľahať.
  • Predpečený korpus vybrať z rúry a naliať naňho pripravenú plnku. Piecť ešte 35-40min. do stuhnutia. Potom nechať vychladnúť.
  • Kdo chce môže vrch koláča ozdobiť vyšľahanou šľahačkou a čokoládovými kvapkami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*