Túto dobrotu poznám od mojej ruskej kamarátky, kde sa volajú tieto tortičky aj ježko. Je to veľmi jednoduchý dezert, ale deti sú z neho unesené. Fantastické tiež na narodeninové oslavy detí.
Recept na základné piškótové cesto- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Okrem toho potrebujete:
- 1 konzervu salka
- 150g roztopeného masla
Postup:
- Piškótu zarobiť podľa základného receptu a dať na menší plech (30x22cm) aby bolo cesto pekne vysoké.
- Keď je cesto upečené, nechať ho dôkladne vychladnúť a potom pomocou pohára alebo kruhovej vykrajovačky vykrojiť hruhy. Zvyšky cesta neodhodiť ale ho dať do misky a pomocou rúk rozdrobiť na omrvinky.
- Potom zohriať najskôr maslo aby bolo tekuté a najlepšie v mikrovlnke zohriať aj krátko salko (ca. 30sek.- pozor nikdy nie v doze, salko treba preliať do misky). Následne v miske obe komponenty spojiť a nechať mierne vychladnúť.
- Potom už len namočiť každý piškótový kruh do salkovej zmesy a obaliť ho dobre v omrvinkách.
- Ozdobiť sa dajú podľa chuti, či už orieškom alebo lentilkou.
- Pred servírovaním je dobre dať tortičky ešte na ½ hodinu stuhnúť do chladničky.