Niektoré dezerty sú prekvapivo ľahké na prípravu a napriek tomu sa stretnú vždy s veľkým úspechom. Tento recept mám od mojej známej, kde sa vždy strhla bitka o túto jednoduchú dobrotu na ktorú netreba ani len zapnúť trúbu.
Potrebujete:
- 12-15ks wafflí (najlepšie v tvare štvorca ale obdĺžnika lebo tie sa lepšie vrtstvia)
- 250g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 250ml šľahačková smotana
- 1 vanilkový cukor
- 200g drobného ovocia (maliny/čučoriedky/černice/ríbezle) kľudne aj mrazenē
- 250ml vody
- 2-4 Pl kr. Cukru (podľa kyslosti ovocia)
- 2Pl kukuričného škrobu (alebo pudingového prášku)
Postup:
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha. Pridáme jemný krémovitý syr a vanilkový cukor a premiešame.
- Pripravíme si obdĺžnikovú nádobu, najlepšie takú, ktorá má šírku ako naše wafle. Na spodok formu položíme 3 Waffle, polejeme ich 1/3 našej polevy. Na to kladieme 2. vrstvu, opäť polejeme polevou a zopakujeme podľa veľkosti formy ešte 1-2krát. Vložíme na pol hodinu do chladničky aby Waffle nasiakli vlhkosťou polevy.
- Ovocie vložíme do hrnca, pridáme cukor a necháme zovrieť. Varíme 5-10minút.
- Potom prepasírujeme cez sítko do hrnca a necháme vychadnúť. Kdo má rád väčšie kusy ovocia, pasírovanie vynechá. V 1Pl vody rozmiešame škrob, vlejeme do ovocnej zmesy a zohrejeme až sa všetko zahustí.
- Nalejeme na Wafle a necháme ešte 30minút stáť v chlade.