Jednoduchá majonézová marináda na mäso

Ruská kuchyňa pozná mnohé recepty, v ktorých sa na marinovanie mäsa používa majonéza. Tá, vďaka vysokému obsahu tuku chráni mäso pred vysušením a dodáva mu výbornú arómu. Optimálna marináda na grilovanie, či už kuracieho alebo morčacieho mäsa.

Potrebujete (na 300g mäsa):

  • 5-6 plných lyžíc majonézy
  • 1 čl grilovacieho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 2Pl posekaných byliniek – kôpor, petržlenová vňať, pažítka

Postup:

  • Na marinádu dáme do misky majonézu.
  • Do majonézy pretlačíme cesnak, pridáme soľ, cierne korenie, grilovacie korenie ako aj bylinky a pomiešame.
  • Mäso očistíme, pokrájame a dôkladne obalíme v marináde.
  • Misku s mäsom prikryjeme a necháme aspoň hodinu v chlade.
  • Následne mäso upečieme ale ugrilujeme.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*