Ruská kuchyňa pozná mnohé recepty, v ktorých sa na marinovanie mäsa používa majonéza. Tá, vďaka vysokému obsahu tuku chráni mäso pred vysušením a dodáva mu výbornú arómu. Optimálna marináda na grilovanie, či už kuracieho alebo morčacieho mäsa.
Potrebujete (na 300g mäsa):
- 5-6 plných lyžíc majonézy
- 1 čl grilovacieho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 2Pl posekaných byliniek – kôpor, petržlenová vňať, pažítka
Postup:
- Na marinádu dáme do misky majonézu.
- Do majonézy pretlačíme cesnak, pridáme soľ, cierne korenie, grilovacie korenie ako aj bylinky a pomiešame.
- Mäso očistíme, pokrájame a dôkladne obalíme v marináde.
- Misku s mäsom prikryjeme a necháme aspoň hodinu v chlade.
- Následne mäso upečieme ale ugrilujeme.