Nepečená krupicová ovocná torta

Výborný rýchly netradičný desert, ktorý chutí výborne hlavne v teplých dňoch. Inšpiráciou mi bola torta, ktorú som raz jedla u naších známych a ktorá mi výnimočne zachutila.

Potrebujete:

  • 1 l mlieka
  • 1 šálka krupice (300ml)
  • ½ šálky kr. Cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 2PL vody
  • 500g maliny (alebo iné ovocie napríklad čučoriedky, môžu byť aj mrazené)
  • Ca. 250ml vody
  • 50g kr. Cukru
  • 2 balenia tortového želé

Postup:

  • Mlieko dáme do hrnca, pridáme krupicu a cukor a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
  • Želatínu dáme do hrnca a polejeme 2Pl vody. Mierne za miešania nahrejeme hrniec až sa želatína kompletne rozpustí. (nevaríme len nahrievame).
  • Potom pridáme 1PL krupicovej zmesy, zamiešame a želatínovú zmes prilejeme do krupicovej kaši. Opäť premiešame a zmes nalejeme do tortovej formy.
  • Tortu necháme aspoň 1 hod. stáť v chlade.
  • Maliny alebo čučoriedky zalejeme vodou, pridáme cukor a 5 min. necháme variť.
  • Medzitým rozmiešame želé v troche studenej vody, prilejeme do zmesy a miešame až všetko stuhne. Kdo nechce mať v hornej časti kúsky ovocia, ten ovocie povarí, prepasiruje cez sitko až potom pridá želé a nechá zmes zahustiť.
  • Ovocnú zmes necháme 10 minút chladnúť a potom ju nalejeme na vychladnutú krupicovú zmes.
  • Tortu pred servírovaním necháme 1-2hod. tuhnúť v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*