Dusený kaleráb

Toto je moja obľúbená príloha k fašírkam, aj moje deti ju veľmi obľubujú.

Postup:

  • 1 veľký kaleráb (alebo 2 menšie) ušúpeme a pokrájame na kusy veľké asi ako hranolky, alebo na väčšie kocky.
  • 2Pl masla a trochu oleja zohrejeme v panvici. Pridáme cibuľku pokrájanú na drobno a orestujeme. Potom pridáme kaleráb a za miešania takisto opekáme 2-3min.
  • Posypeme 1 kopcovitou lyžicou hl. múky a dobre pomiešame.
  • Zalejeme 250ml vody (vývaru) a necháme zovrieť. Potom prikryté dusíme 20min.
  • Prilejeme 200ml sladkej smotany a pridáme posekané bylinky (ja dávam petržlen, pažítku a kus cesnaku).
  • Na záver dochutíme 1čl octu alebo citrónovej šťavy.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*