Táto bublanina je takisto ako klasická verzia kombinovateľná s každým mäkkým ovocím, či už jahodami, marhuľami, broskyňami, malinami, atď. Jej neporovnateľnou výhodou je nádherná chrumkavá kôrka a šťavnaté vnútro.
Potrebujete:
- 2 vajíčka
- 1 šálka (ca. 250ml) mlieka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka hrubej múky
- 1 šálka krupice
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 500g ovocia
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a spolu dobre prešľaháme.
- Potom pridáme múku, krupicu, mlieko a prášok do pečiva.
- Ovocie ošúpeme, pokrájame na rovnaké kúsky a posypeme vanilkovým cukrom, premiešame.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené ovocie.
- Bublaninu pečieme pri 180C ca. 35min. až jej povrch dostane krásny hnedastý farebný tón.