Rýchle kávové zrná bez váženiaLydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk slovensko

Rýchle kávové zrná bez váženia

Ako dieťa som mala veľmi rada desert- kávové zrná- od mojej mamy. Hlavne asi preto, že káva bolá zakázaná a čo sa nesmie má pre deti o to väčšiu lákavosť. Samozrejme, že tieto zrná sa len opticky na tie skutočne podobali, ale aj tak som sa ich nevedela dočkať.

Moja mama ich pripravovala vždy, keď zvýšila piškóta, či už ostali odrezky krajov piškóty pri príprave zákuskov alebo zvyšok bábovky, takto boli chutne ďalej využité. Namiesto piškóty však možno použiť takisto rozdrtené maslové sušienky (napríklad Marína keksíky). Alebo vám ostali maslové koláčiky či sušienky po vianociach? Tak ich takisto môžete spracovať do tohto chutného dezertu,

Tento postup je super rýchli, celá výroba je otázkou pár minút. Okrem toho je to recept bez váženia.

Suroviny:

  • Za 3 šálky (ca.380g) rozdrtenej piškóty alebo maslových keksíkov
  • 1/2 balenia masla izbovej teploty (125g)
  • 1/2 balenia mascarpone (125g)
  • 4PL pr. cukru
  • 4PL kakaa
  • 1/2PL instatnej práškovej kávy (Velvet)
  • 1/2 balenia rumovej esencie
  • 1/2 balenia (100g) čokoládovej polevy + 1PL kokosového tuku na obalenie

Postup:

  • Piškótu rozdrtíme na jemno a dáme do misky.
  • Pridáme maslo, mascarpone, práškový cukor, kakao, kávu a rumovú esenciu a všetko dobre premiešame až vznikne homogénna zmes.
  • Z cesta tvarujeme rukami guľky a do stredu každej guľky vtlačíme rúčkou varešky líniu. Medzičasom existujú aj formičky na tvarovanie kávových zŕn, kdo také má, môže samozrejme použiť tie.
  • Potom zrná necháme buď 1/2 hod. chladniť v chladničke alebo 15min. v mrazničke.
  • V hrnci nahrejeme vodu a nad ňu postavíme nerezovú misku do ktorej vložíme čokoládu a tuk. Necháme roztopiť.
  • Potom kávové zrná obalíme v čokoláde a necháme stuhnúť. Najlepšie chutia ešte chladené, priamo z chladničky.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*