Nepečený kokosový cheesecake

Tento cheesecake je super rýchlo hotový a to celkom bez pečenia. Jeho záladom je plnka zo salka a kokosu. Ľahodný desert, ktorý možno servírovať s ovocím podľa chuti.

Potrebujete (na tortovú formu s priemerom 20 alebo 22cm):

  • 150g maslových sušienok
  • 3PL kokosového tuku
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dóza salka (klasického, nie karamelového)
  • 200g kyslej smotany
  • 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 3PL pr. cukru
  • 200g strúhaného kokosu

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho. Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
  • Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a tuk ako aj vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes. Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere.
  • Kyslú smotanu zmiešame spolu krémovitým syrom, salkom a cukrom.
  • Želatínu nasypeme do hrnca, pridáme 2PL vody a za mierneho miešania krátko nahrejeme (ca. 30sek., želatína nesmie začať vrieť len sa mierne nahriať). Za 2PL smotanovej zmesi pridáme k želatíne, premeišame a potom nalejeme do zvyšného krému.
  • Na záver pridáme do krému kokos a zmes nalejeme do tortovej formy. Už len necháme ca. 2 hodiny chladnúť a môžeme servírovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*