Cícer je známy zdroj vlákniny a má pozitívny vplyv na znižovanie cholesterolu. Preto je obľúbený najmä u vegetariálnov či vegánoch, kedže je všestranne využiteľný. Táto polievka krásne zasýti a prehreje.
Potrebujte:
- 1 malú konzervu cíceru
- 1 veľkú cibuľu
- 1-2 mrkvy
- 50g červenej šošovici
- 1,5l vody/zeleninového vývaru
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- posekaná petržlenová vňať
- citrónová šťava
Postup:
- Cibuľu a mrkvu pokrájame na drobno. Necháme na oleji na nízskom stupni opekať za miešania 10-15min. aby ostala zelenina hnedastá (rozumej zlatistá, nie pripečená ?). To dodá polievke výbornú pečenú arómu.
- Pridáme červenú šošovicu, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou/vývarom. Po zovretí necháme 20min. variť až sa šošovica začne rozpadať. Pridáme cícer a varíme ešte 5min spolu.
- Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
- Na záver dochutíme citrónovou šťavou, sušeným čili a posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s pečivom.