Mám rada omáčkové jedlá, najmä keď sú ako príloha skôr suché potraviny ako ryža, bulgur či varené zemiaky. Tieto fašírky som vyrobila z morčacieho mletého mäsa, ale takisto možno tiež použiť hovädzie či bravčové. Výborne rýchle jedlo na obed či večeru.
Postup:
- Najskôr si pripravíme fašírky. Na to dáme do misky 400g mletého mäsa spolu s 1 vajíčkom, soľou, čiernym korením, na jemno pokrájanou cibuľkou a 1čl grilovacieho korenia.
- 1 bielu žemľu alebo 3 toastové chleby namočíme do vody a potom vyžmýkame. Pridáme k mäsovej zmesi.
- Alternatívne nahradíme pečivo 1 malou šálkou (espresso) cous-cousu, ktorú zalejeme 2 šálkami vriacej vody, osolíme a necháme zakryté 8min. nabopnať. Potom pridáme k mäsu.
- Rukami tvarujeme fašírky. Tie potom z oboch strán opečieme na oleji do zlatista a odložíme stranou.
- Zeleninu (ja som zvolila mrkvu, pór a kaleráb pokrájaný na jemno) opečieme 5min. na nízskom ohni na 2PL masla a troche oleja.
- Potom posypeme 2PL hl. múky a zalejeme 100ml vody. Dobre rozmiešame. Prilejeme ešte 250ml mlieka a opäť premiešame.
- Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a vložíme do nej fašírky. Spolu necháme ešte 5min. na miernom ohni variť.