Táto nátierka má príjemnú sviežu chuť a chutí výborne s topinkami či čerstvým pečivom.
Potrebujete:
- 1/2 celeru
- 1 balenie krémovitého syra (Lučina)
- 100ml kyslej smotany
- 100g syru feta
- 50g tvrdého syru (Gouda)
- Soľ, čierne korenie, kr. cukor
Postup:
- Celer očistíme a postrúhame na jemno. Potom na teflónvej panvici s kvapkou oleja krátko opečieme, pokiaľ celer nezmäkkne a nezačne meniť farbu.
- Takto pripravený celer necháme dôkladne vychladnúť.
- Medzitým si v miske vymiešame jemný krémovitý syr spolu s kyslou smotanou a rozdrobeným feta syrom. Všetko dobre spolu premiešame.
- Tvrdý syr postrúhame na drobno a pridáme k zmesy ako aj vychladnutý celer.
- Na záver dochutíme nátierku soľou, čiernym korením, štipkou cukru prípadne cesnakom.