Aníz je staroveké korenie pôvodom z egypta, ktoré mimo svojej krásnej arómy má tiež blahodárne účinky na náš tráviaci systém.
Potrebujete:
- 100g masla izbovej teploty
- 1 vajíčko
- 50g kr. Cukru
- 150g hl.múky
- 1čl pomletého anízu
Na polevu potrebujete:
- 150g pr. Cukru
- Šťava z 1/2 citróna
- Prípadne potravinovú farba
Postup:
- Vajíčko vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme maslo, múku a aníz a všetko spolu premiesime (ja osobne miesim rukami).
- Potom cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade.
- Následne cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme na 0.5cm hrúbku a pomocou formičky vykrojíme hviezdy.
- Tie poukladať na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C ca 7min.
- Keď pečivo vychladne odoberieme ho z plechu.
- Na polevu odšťavíme citrón. Cukor preosejeme sítkom do misky a za miešania postupne po kvapkách pridávame citrónovú šťavu. Zakaždým všetko dobre premiešame.
- Šťavu pridávame až vznikne mierne kašovitá konzistencia. Kdo chce, môže dofarbiť polevu (najlepšie práškovou farbou).
- Polevu nanesieme na vychladnuté pečivo a necháme stuhnúť.