Tekvice sa takisto ako cukina výborne hodí na prípravu sladkých pokrmov a tak je chutnou obmenou pri pečení. Tieto kocky sú nenáročné na prípravu a chutia veľmi čerstvo po orechoch a škorici.
Potrebujete:
- 1/2 tekvice (napr. maslová tekvica, hokkaido)
- 120g kr. cukru
- 4 vajíčka
- 200g pomletých orechov
- 150g hl. múky
- 100 ml kefíru alebo bieleho jogurtu
- 100g roztopeného masla
- 200g čokolády na varenie
- 1PL (kokosového) oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- 1PL mletej škorice
Postup:
- Bielka oddeliť od žĺtkov a vyšľahať do tuhého snehu.
- Žĺtka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať maslo a kefír a prešľahať.
- Postupne pridať suché položky- múku, prášok do pečiva, škoricu a orechy. Potom pridať na hrubo postrúhanú tekvicu (ja osobne ju šúpem aj keď je šupka väčšinou jedlá).
- Na záver primiešať vyšľahaný bielkový sneh. Cesto naliať do formy na pečenie (22*33cm) vystlatej papierom na pečenie a nechať piecť v predhriatej rúre pri 160C ca. 35min.
- Potom nechať vychladnúť a cesto pokrájať na rovnako veľké kocky.
- Do hrnca dať vodu, nad to položiť nerezovú misku a do nej dať čokoládu polámanú na drobno ako aj olej. Nechať nad parou zohrievať.
- Každú kocku dobre obaliť v roztopenej čokláde a nechať stuhnúť.