Moja ruská kamarátka má mnoho šikovných rýchlych receptov, ktoré chutia fanstasticky. Medzi ne patrí aj tento skvelý tvarohový krém so salkom, ktorý sa dá použiť buď do vrstvených pohárov alebo na takéto chutné vrstvené dezerty.
Potrebujete:
- 500g hladkého tvarohu
- 1 balenie salka
- 1 zaváraná flaša čerešní (najlepšie bez kvôstky)
- 4PL škrobu
- 2PL cukru
- 2 balenia dlhých piškót
- kúsky čokolády
Postup:
- Jemný tvaroh vymiešať so salkom do jemného krému.
- Zavárané čerešne vyliať aj so šťavou do hrnca a nechať zovrieť. V 2PL vody rozomiešať škrob a cukor a keď šťava zovrie, vliať do hrnca a krátko ešte na ohni miešať až sa šťava zahustí. Zmes nechať mierne vychladnúť.
- Na spodok misky dať 1 balenie dlhých piškót. Na ne naniesť 1/2 tvarohovej zmesy a to poliať 1/2 čerešňového kompótu. Opäť uložiť piškóty, dať na ne zvyšok tvarohovej a čerešnovej zmesy.
- Desert nechať aspoň 4 hod. odpočívať v chlade aby piškóty nasiahli tvarohom.
- Pred servírovaním posypať kúskami čokolády.
Môj tip – výborným dezertom z tohto krému je aj obmena s použitím mrazených malín. Na to vrstviť piškóty, tvarohový krém a mrazené maliny (bez šťavy) a nechať chladiť. Tento desert je výborný najmä do horúceho počasia a pripomína zmrzlinu.