bezlepkove ryzove fasirky recept

Bezlepkové ryžové fašírky

Kdo chce chutne využiť zvyšok uvarenej ryže, tomu sa bude páčiť tento recept, ktorého výsledkom sú krásne chrumkavé fašírky celkom bez lepku.

Postup:

  • 2 mrkvy ošúpať ako aj 2 jarné cibuľky. Obe položky vložiť do kuchynského robota a rozsekať na malé kúsky. Vložiť do misky.
  • Zvyšok ryže takisto vložiť do kuchynského robota a rozsekať na drobno.. Tento krok možno vynechať a použiť ryžu v celku ale vďaka rozdrveniu sa z ryži uvoľní veľké množstvo škrobu, ktorý potom lepšie drží fašírky do kopy.
  • Pridať do misky ako aj 1 vajíčko, 1 mascarpone pokrájané na drobno, soľ, čierne korenie, 1čl červenej sladkej papriky, 1čl sušeného cesnaku.
  • Okrem toho pridať posekanú petržlenovú vňať a 100g hovädzieho mletého mäsa.
  • Zo všetkých položiek vypracovať rukami fašírky a tie klásť do horúcej panvici z olejom a veľmi pomaly (ca. 10min. z každej strany) opekať z oboch strán do zlatista. Pomalé opekanie je veľmi dôležité nakoľko mrkva potrebuje istý čas pokiaľ zmäkne.

Recept na omáčku možno nájsť tu – https://recepis.sk/2019/09/12/rychla-kremova-omacka/

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*