Toto jedlo je vhodné či už ako príloha k mäsu alebo s dipom či ryžou aj ako hlavný pokrm.
Postup:
- Na toto jedlo možno použiť akúkoľvek tvrdú zeleninu. Vhodný je napríklad mrkva, zemiaky, cibuľa, cukina, cvikla.
- Zeleninu očistiť a pokrájať na rovnako veľké kúsky. Čím tvrdšia zelenina o to tenšie kúsky by z nej mali byť aby boli všetky zeleniny zhruba v rovnakom čase hotové.
- Na marinádu zmiešať 20ml oleja (olivový alebo slnečicový) spolu s 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku, soľou, čierným korením, 1čl grilovacieho korenia, tymiánom (čerstvým alebo sušeným) a za 2 PL pokrájanej pažítky.
- Zeleninu kompletne v marináde obaliť a roztložiť na plech tak aby mala každá zelenina dostatok miesta. Potom pridať 2PL vody a plech prikryť alobalom.
- Zakryté nechať pri 200°C piecť 30min, potom alobal odokryť a piecť ešte 10-15min. odokryté.