Malinový Cheesecake so Salkom bez váženia

Tento Cheesecake je naozaj nenáročný na prípravu, na miešania treba asi 10min. zvyšok vybaví trúba a chladnička. A takisto je to spodné cesto také lahodné, že pomaly si už začínam pripadať ako Cheesecake-holik :), tolko Cheesecake som už dávno nepiekla. A to najlepšie, dá sa servírovať aj chladený, proste ideálny desert do teplých dní.  Je to takisto recept bez váženia.

Na cesto potrebujete:

  • 1 šálka (1 šálka – 250ml) kr. cukru
  • ½ masla izbovej teploty
  • ½ šálky kakaového prášku
  • 1 šálka hladkej múky
  • štipka soli
  • 2čl prášku do pečiva
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2 vajíčka

Na plnku potrebujete:

  • 1 šálka malín
  • 5PL vody
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 2PL vody
  • 1 Salko
  • 1 balenie (250g) jemný krémovitý syr (Lučina/Mascarpone)
  • 1 kyslá smotana

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
  • Pridať múku, prášok do pečiva, soľ, kakao a vanilkový cukor a všetko dobre premiešať. Cesto dať do zakrytej nádoby a nechať buď ½ hodinu oddychovať v chladničke alebo 10min. v mrazničke.
  • Cesto rozvaľkať medzi 2 papiermy na pečenie, spodný papier odstrániť a cesto preklopiť do vymastenej tortovej formy. Odstrániť aj druhý papier a cesto rovnomerne rozmiestniť do formy. kdo je nedočkavý ako ja, môže mäkké cesto skúsiť natrieť rovnomerne do formy aj bez chladenia.
  • Potom cesto nechať v trúbe pri 180⁰C ca. 30min. piecť. Korpus nechať kompletne vychladnúť.
  • Maliny dať do hrnca spolu s vodou a nechať krátko povariť až zmäkknú (ca. 5min.). Potom ich prepasírovať do misky cez sítko a zmes nechať vychladnúť.
  • Salko vymiešať s krémovtým syrom a smotanou do hladka. Pridať maliny (2PL zmesy si odložiť na ozdobu) a všetko dobre premiešať.
  • Potom želatínu zaliať 2PL vody a za miešania jemne v hrnci zohriať. Želatína sa nesmie variť len zohriať. Miešať až sa kompletne nerozpustí.
  • Potom odobrať 1PL z malinovej zmesy a pridať k želatíne, dobre rozmiešať a potom všetko vliať do zvyšnej malinovej zmesy.
  • Okolo čokoládového korpusu umiestniť cukrárenskú obruť a na cesto naliať malinovú zmes. Na zmes potom spraviť pár bodiek zvyšnými rozvarenými malinami a po tých prejsť špáratkom ať sa vytvoria slzičky na ozdobu.
  • Cheesecake nechať najlepšie na noc v chladničke stuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*