HomeŠaláty Bulgurový šalát

Bulgurový šalát

Posted in : Šaláty on by : lydia.argilli Značky:,

Tento šalát je výborný či už ako hlavný pokrm alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. Na jeho prípravu sa používa buď stredne hrubý bulgur alebo sa môže nahradiť aj jemným couscousom.

Postup:

  • Za šálku bulguru premyť vodou, dať do hrnca a zaliať 1,5 šálkami vody a 1/2 šálky rajčinovej šťavy. Osoliť, okoreniť čierným korením a sušeným čili a nechať zakryté na najnižšom ohni 20min. nabopnať. Potom nechať kompletne vychladnúť.
  • Medzitým 1-2 rajčiny zbaviť jadierok a dužinu pokrájať na drobno. Takisto pokrájať na drobno červenú papriku kápiu, hlávkový šalát, jarnú cibuľku a červenú kapustu pokrájať strúhadlom na jemno.
  • K Zelenine pridať bulgur a za hrsť petržlenovej vňate. Všetko osoliť a výdatne poliať kvalitným olejom (ca. 5PL) ako aj 2PL balzamikom (ja používam balzamikum z granátovéh jabĺčka).
  • Všetko dobre spolu premiešať.

Kdo chce použiť couscous, ten sa pripravuje bez varenia. 1 šálku couscousu bez umytia dať do misky, zaliať 2 šálkami vriacej vody, pridať soľ, premiešať a zakryť pokrievkou. Nechať 15-20 min. nabopnať. Potom postupovať ako v hornom recepte.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial