Chutý svieži Cheesecake, ktorý kombinuje sladkú chuť čokoládového korpusu so sviežou citrónovou plnkou a polevou.
Na korpus potrebujete:
- 170g múky
- 50g kakao
- 70g cukru
- 1 vajíčko
- 125g masla izbovej teploty
Na plnku:
- Štava z 1 citróna
- 600g jemného krémovitého syru
- 1 vanilkový cukor
- 100g práškového cukru
- 2 vajíčko
- 3PL hl. múky
Na polevu:
- 150g pr. Cukru
- Štava z ½ citróna
Postup:
- Vajíčko vyšľahať s cukrom do penista. Pridať maslo a prešľahať. Potom pridať múku, kakao a rukami vypracovať drobivé cesto. To rozdrobiť na predmastenú tortu na pečenie a pomocou rúk pritlačiť tak aby bola celá spodná časť formy rovnomerne pokrytá cestom. Potom nechať 10min. v chladničke tuhnúť.
- Citrón dôkladne umyť, ostrúhať z neho kôru a potom vytlačiť dôkladne šťavu a preliať ju cez sítko aby v nej neostali zvyšky.
- Krémovitý syr zmiešať s cukrom, vajíčkom, múkou, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavu a kôrou.
- Vzniknutú plnku naliať na vychladnuté cesto a nechať pri 160°C piecť ca. 30min. Potom nechať vychladnúť.
- Na polevu vysypať do misky cukor a postupne k nemu pridávať šťavu z citróna. Vždy dobre premiešať až vznikne pevnejšia hladká poleva. Tú naniesť na vychladnutý cheesecake a nechať stuhnúť.