Mám veľmi rada rebarboru a stále skúšam nové recepty do ktorých sa táto chutná zelenina, ktorú väčšina ľudí zaraďuje ako ovocie, dá použiť. A prečo nie do štrúdli? Spolu s čočoriedkami a jablkom tvoria výbornú plnku.
Potrebujete:
- 1 štrúdľové cesto
- 50g roztopeného masla
- 1kg rebarbory
- 200g čučoriedok
- 2 jablká
- 100g posekaných vlaššských orechov (alebo mandlí)
- 100g cukru
- 100ml vody
- 2PL kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudongového prášku)
- 2 vanilkové cukry
- 100g mandlových keksíkov ammarettini
Postup:
- Rebarboru umyť a odrezať poškodené časti. Jablká ošúpať a vykrojiť jaderníky. Potom pomocou kuchynského robotu všetko rozsekať na malé kúsky (samozrejme že možno pokrájať všetko aj rukamy ale je to podstatne pracnejšie.
- Potom dať rebarboru, jablká, cukor, vanilkový cukor a vodu do hrnca a nechať 5min spolu variť. Kukuričný škrob premiešať s 2PL vody a vliať do rebarbovovej zmesy, premiešať aby sa všetko spolu spojilo a nechať dôkladne vychladnúť.
- Štrúdľové cesto položiť na kuchynskú utierku a dobre ho pomazať rotuopeným maslom. Na kraj cesta potom položiť rebarborovú zmes, na ňu poukladať čučoriedky a posypať posekanými orechami. Na záver v sáčku rozmrviť mandľové keksíky a posypať nimi plnku.
- Následne pomocou kuchynskej utierky zamotávať cesto a takisto pomocou utierky cesto premiestniť na plech. Potom ešte vrch cesta dobre pomastiť maslom a nechať pri °180C piecť ca. 25min. do zlatista.