Rebarborová štrúdla s čučoriedkami

Mám veľmi rada rebarboru a stále skúšam nové recepty do ktorých sa táto chutná zelenina, ktorú väčšina ľudí zaraďuje ako ovocie, dá použiť. A prečo nie do štrúdli? Spolu s čočoriedkami a jablkom tvoria výbornú plnku.

Potrebujete:

  • 1 štrúdľové cesto
  • 50g roztopeného masla
  • 1kg rebarbory
  • 200g čučoriedok
  • 2 jablká
  • 100g posekaných vlaššských orechov (alebo mandlí)
  • 100g cukru
  • 100ml vody
  • 2PL kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudongového prášku)
  • 2 vanilkové cukry
  • 100g mandlových keksíkov ammarettini

Postup:

  • Rebarboru umyť a odrezať poškodené časti. Jablká ošúpať a vykrojiť jaderníky. Potom pomocou kuchynského robotu všetko rozsekať na malé kúsky (samozrejme že možno pokrájať všetko aj rukamy ale je to podstatne pracnejšie.
  • Potom dať rebarboru, jablká, cukor, vanilkový cukor a vodu do hrnca a nechať 5min spolu variť. Kukuričný škrob premiešať s 2PL vody a vliať do rebarbovovej zmesy, premiešať aby sa všetko spolu spojilo a nechať dôkladne vychladnúť.
  • Štrúdľové cesto položiť na kuchynskú utierku a dobre ho pomazať rotuopeným maslom. Na kraj cesta potom položiť rebarborovú zmes, na ňu poukladať čučoriedky a posypať posekanými orechami. Na záver v sáčku rozmrviť mandľové keksíky a posypať nimi plnku.
  • Následne pomocou kuchynskej utierky zamotávať cesto a takisto pomocou utierky cesto premiestniť na plech. Potom ešte vrch cesta dobre pomastiť maslom a nechať pri °180C piecť ca. 25min. do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*