Nenáročná a rýchla torta, vhodná napríklad na nedelné poobedie.
Recept na základnú piškótu – https://recepis.sk/2019/05/19/zakladna-tortova-piskota-len-zo-4-surovin/
Okrem toho potrebujete:
- 1 konzervu zaváraných broskýň
- 500ml kyslej smotany
- 100g pr. Cukru
- 1 šľahačková smotana
- 1 prášková želatína (na 500ml tekutiny)
- 100g horkej čokolády na polevu
- 100ml sladkej smotany na polevu
Postup:
- Najskôr si pripraviť tortový korpus podľa základného receptu a nechať dôkladne vychladnúť. Potom korpus prerezať na polovičku a okolo torty umiestniť cukrárenskú obruč.
- Na spodný korpus rozmiesniť broskyne dobre zliaté z vody.
- Šlahačkovú smotanu vyšlahať do tuha s práškovým cukrom. Pridať k nej kyslé smotany a dobre spolu premiešať.
- Želatínu dať do hnrca a pridať 4pl vody. Dať na sporák a jemne zohriať (nesmie zovrieť) a potom už len dobre miešať až sa želatína kompletne roztopí.
- Následne k nej pridať 2PL smotanovej zmesy, dobre spolu premeišať a potom priliať ku zvyšku smotanovej zmes. Opäť dobre premiešať. Zmes naliať na predpripravený spodný korpus a priložiť vrchnú časť korpusu. Jemne pritlačiť.
- Nechať aspoň 2hod. odpočívať v chlade, najlepšie na noc.
- Medzitým nahriať sladkú smotanu (pozor, nesmie vrieť), pridať do nej na drobno pokrájanú čokoládu a mimo sporáka už len miešať až sa čokoláda kompletne rozpustí.
- Obruč z koláča odstrániť a vrch torty poliať predpripravenou polevou. Podľa chuti ozdobiť a nechať ešte 1/2hod. tuhnúť v chlade.