Smotanová torta s broskyňami

Nenáročná a rýchla torta, vhodná napríklad na nedelné poobedie.

Recept na základnú piškótu – https://recepis.sk/2019/05/19/zakladna-tortova-piskota-len-zo-4-surovin/

Okrem toho potrebujete:

  • 1 konzervu zaváraných broskýň
  • 500ml kyslej smotany
  • 100g pr. Cukru
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 prášková želatína (na 500ml tekutiny)
  • 100g horkej čokolády na polevu
  • 100ml sladkej smotany na polevu

Postup:

  • Najskôr si pripraviť tortový korpus podľa základného receptu a nechať dôkladne vychladnúť. Potom korpus prerezať na polovičku a okolo torty umiestniť cukrárenskú obruč.
  • Na spodný korpus rozmiesniť broskyne dobre zliaté z vody.
  • Šlahačkovú smotanu vyšlahať do tuha s práškovým cukrom. Pridať k nej kyslé smotany a dobre spolu premiešať.
  • Želatínu dať do hnrca a pridať 4pl vody. Dať na sporák a jemne zohriať (nesmie zovrieť) a potom už len dobre miešať až sa želatína kompletne roztopí.
  • Následne k nej pridať 2PL smotanovej zmesy, dobre spolu premeišať a potom priliať ku zvyšku smotanovej zmes. Opäť dobre premiešať. Zmes naliať na predpripravený spodný korpus a priložiť vrchnú časť korpusu. Jemne pritlačiť.
  • Nechať aspoň 2hod. odpočívať v chlade, najlepšie na noc.
  • Medzitým nahriať sladkú smotanu (pozor, nesmie vrieť), pridať do nej na drobno pokrájanú čokoládu a mimo sporáka už len miešať až sa čokoláda kompletne rozpustí.
  • Obruč z koláča odstrániť  a vrch torty poliať predpripravenou polevou. Podľa chuti ozdobiť a nechať ešte 1/2hod. tuhnúť v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*