Tento výborný pokrm som raz jedla v reštaurácii a tak mi zachutil, že ho z rôznymi obmenami pripravujem aj doma. Či už túto bezäsitú verziu alebo s mletým hovädzím mäsom, vždy je to dobrota. Takisto možno použiť na prípravu akékoľvek väčšie cestoviny, napríklad tortlliny či penne.
Potrebujete:
- Menšie balenie cestovín
- 2 cukiny
- 2 cibule
- 2 väčšie rajčiny/ ca. 15 cherry rajčín
- 1-2 papriky
- ½ brokolice
- 2 strúčiky cesnak
- Olej
- 50ml rajčinového pretlaku
Postup:
- Cestoviny nechať variť v osolenej voe do mäkka a zliať z vody. Za malú šálku vody z cestovín odložiť stranou.
- Brokolicu rozobrať na ružičky a nechať 7min. variť v osolenej vode. Takisto zliať.
- Cukiny, rajčiny, papriku a cibuľu pokrájať na väčšie kusy. Dať na plech. Osoliť, okoreniť čierným korením, sladkou červenou paprikou a sušeným tymiánom a čili. Pridať tiež 1-2 roztlačené cesnakové strúčiky a všetko dobre poliať olivovým olejom. Všetko dobre premiešať.
- Potom nechať ca.25min. pri 200°C na grilovacej funkcii zapekať až dostane zelenina peknú farbu.
- Na záver primiešať k cestovinám rajčinový pretlak a vodu z cestovín. Pridať cestoviny a brokolicu a všetko dobre premiešať. Podľa chuti ešte premiešať.
- Kdo chce mäsitú verziu pridá tiež na oleji opražené hovädzie mleté mäso okorenené soľou a čierným korením.