Krémová jarná polievka

Výborná jarná polievka, ktorá kombinuje chuť sviežej jarnej cibuľky a žeruchy.

Postup:

  • Na polievku najskôr zväzok jarnej cibuľky očistiť a bielu časť pokrájať. Potom bielučasť cibuľky oppiecť na 2PL masla a troche oleja, pridať za 2PL hl.múky a krátko opražiť spolu.
  • Potom zaliať 1,5l vývarom alebo vodou a dobre rozmiešať aby neboli hrudky. Pridať 2 ošúpané zemiaky pokrájané na kocky, soľ, drvenú rascu a čierne korenie a nechať spolu 10min. variť. Potom pridať za hrsť pokrájanej žeruchy a ešte krátko povariť.
  • Polievku následne rozmixovať ponorným mixérom a pred servírovaním ozdobiť ešte čerstvou žeruchou. Výborne chutí s bruchettou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*