Mrkvové koláčiky s ďatlami

Moje deti sú, ako asi všetky deti na svete, mašktné. Najradšej im ponúknem domáce sladnosti, pri ktorých presne viem, čo som použila a tiež si viem regulovať ich sladkosť. Tieto koláčiky sú veľmi jednoduché a príjemne sladké i keď do nich nejde takmer žiaden cukor. Za to môžu ďatle, ktoré sú od prírody sladké.

na 12ks potrebujete:

  • 2 vajíčka
  • 8-10ks sušných ďatlí (bez kvôstky)
  • 1 väčšiu mrkvu postrúhanú na drobno
  • 250g hl. múky
  • 100g roztopeného vychladnutého masla
  • 50g kr. cukru
  • 100ml sladkej smotany
  • ½ kypriaceho prášku

Postup:

  • Ďatle pokrájať na drobno a zaliať zohriatou smotanou. Nechať aspoň 10min. odpočívať. Potom rozmixovať ponorným mixérom do kaše.
  • Vajíčka vyšlahať s cukrom do penista. Pridať roztopené maslo a smotanvú zmes s ďatlami. Na záver pridať kypriaci prášok a múku a vypracovať hladké cesto. Do neho primiešať nastrúhanú mrkvu a kdo chce môže tiež pridať kúsky čokolády alebo posekané oriešky. Tie primiešať k cestu.
  • Cesto plniť do vymastených formičiek (ja na to rada používam naberačku na zmrzlinu, ktorou to ide ľahko a okrem toho je množstvo vždy rovnaké).
  • Nechať piecť v predhriatej rúre pri 180⁰C ca. 25min. do zlatista.  

Môj tip- kdo nemá takéto formičky môže použiť cesto na výrobu klasických Muffinov

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*