Chrumkavé cous-cous zeleninové placky

Výborné bezmäsité chrumkavé placky. Plnohodnotné jedlo pri ktorých vôbec nechýba mäso.

Postup:

  • Za šálku cous-cousu dat do horucej panvici (bez oleja) a za miešania krátko 3-4min. opekať. Cous-cous presypať do misky a zaliať 2 šálkamy vriacej vody. Osoliť, pomiešať a prikryť pokrievkou. Zakryté nechať 15min. odpočívať, potom odokryť a nechať ešte kráto vychladnúť.
  • Medzitým zeleninu (kukuricu, mrkvu pokrájanú na drobno, hrášok) krátko povariť v osolenej vode (5-10min) a zliať z vody.
  • Zeleninu pridať ku cous-cousu, ako aj 1 jarnú cibuľku pokrájanú na drobno, 50g postrúhaného syru gouda a 1 vajíčko+1žĺtko. Ochutiť soľou, čierným korením a sušeným cesnakom a všetko dobre spolu premiešať.
  • Panvicu zohriať, pridať olej a naberačkou na zmrzlinu klásť na olej placky a tie nechať pomaly na nízskej teplote opekať. Obracať až keď sú z jednej strany už chrumkavé.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*