Toto jedlo je veľmi aromatické a vyzerá veľmi slávnostne i keď je naozaj rýchlo hotové. Plnku možno obmieňať podľa chute a sezóny, dôležité je len aby obsahovala tvrdý syr, ktorý sa počas dusenia uvoľní do omáčky a dodá je dodatočnú chuť.
Postup:
- Kuracie prsia (500g) umyť, osušiť. Na pláty položiť potravinovú fóliu a mäso vyklepať na tenko. Potom každý plát osoliť, okoreniť čierným korením a potrieť horčicou.
- Následne plniť prsia podľa chute. Ja rada pridávam suchú salámu, syr ale tiež mi chutí variant so špenátovými listami ako aj brokolicou.
- Potom jednotlivé pláty zatočiť a spojiť buď ihlicami na mäsom, kdo nemá môže použiť bielu niť a mäso ňou obtočiť.
- Potom každý plát opiecť na vysokom plameni a pridať cibuľu pokájanú na pláty. Zaliať 500ml vody a prikryté nechať na najnižšom stupni 25min. dusiť.
- Potom kuracie kúsky vybrať, nechať trochu vychladnúť a odstrániť ihli/niť. Výpek rozmixovať ponorným mixérom na hladko a dochutiť soľou podľa chute. Potom rozmiešať 1PL zemiakového škrobu v troche studenej vody a priliať k výpeku. Omáčku nechať za miešania zovrieť.