Výborné nadýchané pečivo, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Ich vôňa je nákazlivá a príprava nenáročná. Ideálne pečivo na víkend.
Potrebujete:
- 500g hl. Múky
- ½ čerstvých kvasníc
- 3PL cukru
- 1čl soli
- 70g maslo izbovej teploty
- 2 vajíčka
- 100g sladkej smotany
- 100ml mlieka
- Žĺtko a 2PL roztopeného masla na potretie
- Hrozienka na ozdobu
Postup:
- Z kvasníc a cukru a mlieka vypracovať kvások. Nechať 10min. postáť.
- Potom primiešať zvyšné suroviny a vytvoriť vláčne cesto. To nechať hodinu kysnúť.
- Následne vytvarovať bochníčky, potrieť zmesou masla a žĺtka a ozdobiť podľa chuti. Piecť pri 200°C do zlatista.