Výborné bezmäsité jedlo na rýchlu večeru.
Postup:
- Najskôr si treba pripraviť bešamelovú omáčku. Na to zohriať 3PL masla a pridať 3PL hladkej múky. Krátko opražiť a priliať 300ml mlieka. Zobrať krátko z ohňa a dobre rozmiešať aby zanikli všetky hrudky. Potom vrátiť na sporák a za miešania nechať zovrieť. Potom dochutiť soľou a čierným korením.
- 2 balenia krémovitého syru (napríklad lučina) dochutiť soľou, čierným korením a bylinkami podľa chuti (pažítka, bazalka, čili) prípadne trchu sladkej červenej papriky. Dobre premiešať a naplniť do špricky na ozdobovanie.
- Potom zobrať neuvarenéˇcestoviny canelloni a do každej z oboch strán pomocou špricky naplniť krémovú zmes.
- Na spodok zapekacej misy dať ½ bešalemovej omáčky. Na to poklásť naplnené cannelloni a na vrch opäť dať bešamelovú omáčku.
- Rajčinovú passatu (300ml) ochutiť soľou, cukrom, čierným korením a sušeným cesnakom. Omáčkou rozdeliť na bešalemovú vrstvu. Na záver posypať všetko strúhaným tvrdým syrom.
- Nechať zapekať pri 200°C ca. 25min. do zlatista.