Tieto keksíky sú nenáročné na prípravu a chutia výborne.
Potrebujete:
- 200g masla izbovej teploty (prípadne Hera)
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 4čl soli
- 1balík prášku do pečiva
- Ca. 1/2kg hladkej múky
- 125g postúhaného tvrdeho syra cheddar (alternatívne možno použiť tiež gouda syr)
- žĺtko na potieranie
- Sézam na ozdobu
Postup:
- Maslo spolu s ostatnými prísadami miesiť (odporúčam miesiť rukami, tak sa jednotlivé položky lepšie vďaka teplote rúk spoja).
- Vypracovať vláčne cesto. Ja pridávam múku postupne, najskôr asi 400g, ďalej miesiť a potom postupne pridať už len podľa potreby tak aby vzniklo vláčne nelepivé cesto.
- Cesto vložiť na hodinu do chladničky a potom vygúlať na ca 0,5cm a vykrajovať keksíky. Tie potom poukladať na plech a potrieť žĺtkom a posypat´ť podla chuti sézamom (alternatívne možno použiť celu rascu, syr..).
- Piect pri 180°c do zlatista (ca 15min).