Pred pár rokmi som raz v cukrárni dostala koláč, v ktorom bola schovaná piškóta v čokoláde. Zdal sa mi to super nápad, chuťovo ak opticky vyzeral veľmi lákavo. Bolo na čase vyrobiť podobnú dobrotu doma.
Na cesto potrebujete:
Na vrchnú časť torty:
Postup:
- Vajíčka rozbiť a odvážiť. Potom pridať cukor a vyšlahať do penista.
- Postupne pridávať rovnaké množstvo múky a masla ako bola hmotnosť vajíčok ako aj prášok do pečiva a soľ. Cesto naliať do vymastenej kruhovej tortovej formy a nechať pri 160°C piecť do zlatista (ca. 20min). Korpus nechať vychladnúť.
- Želatínu namočiť do 50ml teplej vody a za občastného miešania nechať 5min. nabopnať.
- Medzitým zmiešať kyslú smotanu sso sladkou smotanou, cukrom (množtvo podľa chuti, ja som dala 4PL), vanilkovým cukrom a pridať aj želatínu. Dobre spolu premiešať.
- Na korpus dať tortovú cukrárenskú obruč, naliať 1/3 smotanovej plnky a po obvode poklásť piškóty v čokoláde. Potom doliať aj zvyšnú smotanovú zmes a nechať v chlade aspoň ½ dňa stuhnúť.