Smotanová torta s piškótami v čokoláde

Pred pár rokmi som raz v cukrárni dostala koláč, v ktorom bola schovaná piškóta v čokoláde. Zdal sa mi to super nápad, chuťovo ak opticky vyzeral veľmi lákavo. Bolo na čase vyrobiť podobnú dobrotu doma.

Na cesto potrebujete:

  • 3 vajíčka (treba odvážiť, moje mali spolu 150g)
  • Rovnaké množstvo (v mojom prípade 150g) hl.múky, roztopeného masla
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Na vrchnú časť torty:

  • 500ml kyslej smotany
  • 250ml sladkej šlahačkovej smotany
  • Práškový cukor podľa chuti
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie piškót v čokoláde (ja som mala doma s jahodovou náplňou)
  • Postup:

    • Vajíčka rozbiť a odvážiť. Potom pridať cukor  a vyšlahať do penista.
    • Postupne pridávať rovnaké množstvo múky a masla ako bola hmotnosť vajíčok ako aj prášok do pečiva a soľ. Cesto naliať do vymastenej kruhovej tortovej formy a nechať pri 160°C piecť do zlatista (ca. 20min). Korpus nechať vychladnúť.
    • Želatínu namočiť do 50ml teplej vody a za občastného miešania nechať 5min. nabopnať.
    • Medzitým zmiešať kyslú smotanu sso sladkou smotanou, cukrom (množtvo podľa chuti, ja som dala 4PL), vanilkovým cukrom a pridať aj želatínu. Dobre spolu premiešať.
    • Na korpus dať tortovú cukrárenskú obruč, naliať 1/3 smotanovej plnky a po obvode poklásť piškóty v čokoláde. Potom doliať aj zvyšnú smotanovú zmes a nechať v chlade aspoň ½ dňa stuhnúť.

    Leave a Comment

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    *