Výborné lahučké a mäkké praclíky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Potrebujete:
- 250g masla izbovej teploty
- 370g múky
- 2 vanilkové cukry
- 120g kyslej smotany
- 50g posekané mandle
- 2PL kondensovaného mlieka na potretie – alternatívne mlieko s trochou cukru
Postup:
- Z múky, cukru, smotany a masla vypracovať cesto. To možno hneď ďalej spracovať a vygúľať na tenko.
- Formičkou na praclíky vykrojiť správny tvar a ten poukladať na plech (kdo nemá formičku môže vyrobiť tenké pásy a tie vytvarovať do praclíka). Každý praclík potrieť kondensovaným mliekom rozriedeným s troškou mlieka a potom posypať sekanými mandlami.
- Piecť pri 180°C ca 15min. Odobrať z plechu až keď úplne vychladnú.