Kuracie stehná možno pripraviť na storako veľa spôsobov. Mne sa však väčšinou žiada malá zmena a tak obmieňať klasické variácie prípravy a tak tomu bolo aj tentoraz. Kuracie kúsky dostali barbecue marinádu a sa piekli spolu s račinamy, cesnakom, cibuľkou a paprikou. K tomu moja obľúbená príloha- americké zemiaky, tentoraz s bylikamy.
Postup:
- Kuracie stehná umyť, očistiť a dobre osušiť. Potom si pripraviť marinádu, ktorá pozostáva z oleja, 2PL kečupu, barbecue korenia, 1PL brown sauce, soli, sušeného chilli a červenej sladkej papriky. Kdo nemá typickú britskú omáčku brown sauce môže namiesto nej a kečupu použiť hotovú barbecue omáčku. Kuracie kúsky dobre v marináde namočiť a položiť na plech.
- Voľné priestory medzi kurčaťom naplniť pokrájanými rajčinamy, 3-4 hlavičkamy cesnaku, 1 farebnej papriky a všetko okoreniť sušenou bazalkou, oreganom a tymiánom. Potom podliať 200 ml vody a prikryté nechať hodinu pri 200°C piecť.
- Potom pekáč odokryť, pridať olivy a nechať ešte 20min. Zapekať do chrumkava.
- Na zemiaky treba zemiaky ošúpať, pokrájať na mesiačiky a marinovať (je dôležité aby mali zemiaky rovnakú velkosť a kvôli rýchlejšiemu pečeniu je lepšie pokrájať ich na tenšie plátky). Na marinádu zmiešať olej, 1PL korenia na americké zemiaky, 1/2PL sušeného cesnaku, soľ a 1-2PL byliniek podľa chuti (petržlen/pažítka/bazalka) pokrájaných na drobno. Zemiaky v zmesy dobre obaliť a potom vložiť na pekáča. Piecť pri 200°C do chrumkava (ca. 30min.).