Tento cheesecake je vyrobený výlučne z tvarohu a nepotrebuje ani typický biskuitový spodný korpus. Je veľmi nenáročný na prípravu a výborný chuťou aj konzistenciou.
Potrebujete:
- 250 masla izbovej teploty (môže byť aj rozpustené)
- 1000g jemného tvarohu
- 2 balenia čkoládového pudingového prášku
- 3PL kakaa
- 4 vajíčka
- 150g cukru
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 2 balenia vanilkového cukru
Postup:
- Vajíčka vyšľahať do penista s cukrom. Pridať maslo a prešlahať.
- Potom pridať zvyšné prísady a vypracovať vláčne cesto.
- Cesto vyliať do vymastenej formy a piecť v predhriatej trúbe ca 1 hodinu. K záveru pečenia prikryt cesto alobalom, aby príliš neznehlo.
- Po vybratí z trúby nechať aspoť hodinu v kľude aby cesto pomaly vychladlo.
- Podľa chuti poliať vrch roztopenou čokoládou prípadne posypať kakaom.