Čokoládový bezlepkový cheesecake

Tento cheesecake je vyrobený výlučne z tvarohu a nepotrebuje ani typický biskuitový spodný korpus. Je veľmi nenáročný na prípravu a výborný chuťou aj konzistenciou.

 

Potrebujete:

  • 250 masla izbovej teploty (môže byť aj rozpustené)
  • 1000g jemného tvarohu
  • 2 balenia čkoládového pudingového prášku
  • 3PL kakaa
  • 4 vajíčka
  • 150g cukru
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 2 balenia vanilkového cukru

Postup:

  1. Vajíčka vyšľahať do penista s cukrom. Pridať maslo a prešlahať.
  2. Potom pridať zvyšné prísady a vypracovať vláčne cesto.
  3. Cesto vyliať do vymastenej formy a piecť v predhriatej trúbe ca 1 hodinu. K záveru pečenia prikryt cesto alobalom, aby príliš neznehlo.
  4. Po vybratí z trúby nechať aspoť hodinu v kľude aby cesto pomaly vychladlo.
  5. Podľa chuti poliať vrch roztopenou čokoládou prípadne posypať kakaom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*