22 októbra, 2018
Rýchla cestovinová polievka

Túto polievku robievam rada keď nestíham a mám chuť na teplú polievku, čo aj zasýti. Sáčkové polievky nemám rada a ani nemusím, táto polievka je hotová za menej ako 10 minút a je vynikajúca.
Postup:
- Na troche oleja opražíme na najnižšom ohni za 1 Pl paprikového pyré (je to pyré vyrobené z červených paprík, kdo nemá môže použiť za 1PL sladkej červenej papriky).
- Počas praženia sa začne šíriť z neho kásna aróma. Akonáhle sa rozvonia pridáme za malú čajovú lyžičku sušeného čili (kdo nechce vynechá) a 1-2 rajčiny postrúhané na nastrúhané na hrubo hrubom (strúhať treba len vnútro rajčiny bez šupky).
- Krátko spolu popražíme pokiaľ sa vyparí voda, potom zalejeme s 1,5l vody/ alebo vývaru, osolíme a pridáme kmín. Kdo chce pridá tiež za malú konzervu cíceru.
- Polievku necháme zovrieť a potom do nej vložíme cestoviny podľa toho, aké sú k dispozícii. Ja som použila sušené manti (turecké cestoviny plnené mäsom) a polievkové slíže. Možno použiť ale aj akúkoľvek inú drobnú cestovinu.
- Polievku varíme ca 5-10 minút do zmäkknutia cestoviny.
Please follow and like us: