Tento Cheesecake je rýchli na prípravu a vhodný aj pre celiaikov nakoľko neobsahuje žiadnu múku. Je to veľmi lahodný a pritom nenáročný koláč, ktorý možno aj rozmanito variovať
Potrebujete:
- 250 masla izbovej teploty (môže byť aj rozpustené)
- 1000g jemného tvarohu
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 4 vajíčka
- 150g cukru
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 2 balenia vanilkového cukru
Postup:
- Vajíčka vyšľahať do penista s cukrom. Pridať maslo a prešlahať.
- Potom pridať zvyšné prísady a vypracovať vláčne cesto.
- Cesto vyliať do vymastenej formy a piecť v predhriatej trúbe ca 1 hodinu. K záveru pečenia prikryt cesto alobalom, aby príliš neznehlo.
- Po vybratí z trúby nechať aspoť hodinu v kľude aby cesto pomaly vychladlo.
Alternatívne možno po napriklad povrch cesta posypať mandlami, alebo do cesta pridať hrozienka.