Cesnaková polievka s bylinkovou bagetou

Tato polievka je vyborná na posilnenie imunity- má antibakteriálne účinky. Už môj dedko ju varil raz do týždňa ako prevenciu pred chripkovymi ochoreniami a ja sa snažím pokračovať v tejto tradícii.

Prísady

  •  2PL masla + olej
  •  4-5 strúčikov cesnaku
  •  2hrste ovsených vločiek
  • 1čl sladkej červenej papriky
  • 1čl kmínu
  • Soľ a čierné korenie podľa chuti
  • 2-3 väčšie zemiaky pokrájané na kocky
  • 1l vody/hov. vývar

Na bagetu treba:

  • Bagetu
  • Maslo izbovej teploty
  • Sušené bylinky

Postup:

  1. Na masle a troške oleja opraziť na plátky pokrajaný cesnak. Opekať by sa mal cesnak na najnižšom plameni, cesnak nesmie zhnednúť, len byť sklovitý.
  2. Zaliať 1l vody/vývaru. Pridať za 2hrste ovsených vločiek (tým sa polievka zahustí), sladkú papriku, kmín, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  3. Pridať 2 zemiaky pokrájané na kocky, nechať zovrieť a potom variť na miernom ohni ca. 20min pokiaľ sa rozpadnú vločky a zmäkknú zemiaky. Komu je polievka málo cesnaková môže ju ešte dochutiť na záver sušeným cesnakom.
  4. Bagetu pokrájať na kúsky. Maslo izbovej teploty vymiešať so sušenými bylinkami (napríklad bazalka, tymián, oegano, sušený cesnak+ soľ). Maslom natrieť každý kus bagety, položiť na papier na pečenie a nechať spolu ca.10 min pri 200°C piecť do zlatista.  

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*