Chutná polievka plná aróm. Vďaka bielemu jogurtu netreba žiadne zahusťovanie, a nielen mu dodá peknú konzistenciu ale aj príjemnú, mierne kyslastú chuť.
Potrebujete:
- 1 šálka zelenej šošovice
- 2Pl masla
- 1 Pl sušenej mäty
- 2 čl sušeného čili
- 1 šálka cestovín- slovenská ryža
- 1 šálka bieleho (gréckeho) jogurtu
- 1 žĺtko
- 1,5 l vody/vývaru
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Šošovicu dobre umyjeme pod tečúcou vodou pokiaľ prestane tiecť mútna voda (netreba ju predmáčať).
- V hrnci nahrejeme maslo s pár kvapkami oleja, pridáme mätu a čili a 1 minútu pražíme.
- Potom zalejeme vodou/vývarom a pridáme šošovicu, cestoviny a soľ.
- Necháme zovrieť a potom na miernom ohni za občastného miešania varíme pokiaľ šošovica aj cestoviny nezmäkknú (ca. 30 minút).
- V miske si zmiešame jogurt so žĺtkom a vlejeme do polievky. Premiešame a môžeme servírovať.