Tieto rezy možno pripraviť za pár minút a pritom použiť ovocie podľa sezóny či chuti. Keď použijete mrazené ovocie, získate osviežujúci desert do horúcich dní. Takisto možno použiť zavárané ovocie).
Potrebujete:
- 1 lístkové cesto
- 1 salko
- 1 balenie creme Fraiche (200ml)
- 100g jemného krémovitého syra (Lučina)
- 100g ovocia
Postup:
- Lístkové cesto si vyrolujeme, položíme na plech a urobíme doňho zopár vpichov vidličkou.
- Necháme piecť pri 200°C ca 15-20 minút do zlatista. Vyberieme, necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnako veľké pláty.
- Vyberieme si obdlžníkovú nádobu zhruba v šírke nášho cesta. Na spodok položíme prvý plát.
- Na polevu zmiešame salko+creme fraiche+jemný krémovitý syr.
- Ak použijeme zavárené ovocie, zlejeme ho z tekutiny.
- Na plát lístkového cesta nalejeme 1/3 polevy, rovnomerne rozotrieme a rozložíme 1/2 ovocia. Ja som použila mrazené maliny.
- Položíme druhý plát, opäť polejeme 1/3 polevy a rozložíme ovocie a zakončíme posledným plátom, na ktorý vylejeme zvyšok polevy.
- Takto pripravený dáme na pár hodín do chladničky aby sa cesto polevou napilo (najlepšie na noc).
- Potom už len pokrájame a servírujeme.