Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.

Jump to Recipe

Nebeské ríbezlové kocky

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 4 žĺtka
    1 šálka polohrubej múky
    1/2 šálky kr. cukru
    1/2 prášku do pečiva
    1/2 šálky kefíru
    1/2 šálky roztopeného masla

  • Okrem toho
  • 4 bielka
    1/2 šálky cukru
    1čl octu
    200g očistených ríbezlí

Postup

  • Začneme prípravou cesta. Na to rozbijeme vajíčka, bielka odložíme stranou na neskôr a do misky dáme žĺtka spolu s cukrom. Šľaháme do tuhej peny.
  • Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Pridáme k vajíčkovej zmesi. Následne pridáme kefír, prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť pri 180C po dobu 15 minút.
  • Medzitým si dáme do misky bielka s cukrom. Do hrnca dáme vodu a necháme zovrieť. Nad to položíme misku a za miešania bielka asi 1,5 minúty nahrejeme. Potom odoberieme a necháme šľahať do tuhej peny po dobu ca 10 minút. Na záver šľahania pridáme ocot.
  • Ríbezle pomalými pohybmi primiešame do bielkovej peny. Plech s predpečeným cestom vyberieme z trúby a nanesieme na vrch bielkovú zmes s ríbezlami. Trúbu necháme vychladnúť na 120C a potom do nej opäť vložíme koláč. Pečieme pri tejto teplote pomaly po dobu 40 minút.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*