Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.
Jump to Recipe

Nebeské ríbezlové kocky
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalSuroviny
- Cesto
4 žĺtka
1 šálka polohrubej múky
1/2 šálky kr. cukru
1/2 prášku do pečiva
1/2 šálky kefíru
1/2 šálky roztopeného masla- Okrem toho
4 bielka
1/2 šálky cukru
1čl octu
200g očistených ríbezlí
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to rozbijeme vajíčka, bielka odložíme stranou na neskôr a do misky dáme žĺtka spolu s cukrom. Šľaháme do tuhej peny.
- Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Pridáme k vajíčkovej zmesi. Následne pridáme kefír, prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme piecť pri 180C po dobu 15 minút.
- Medzitým si dáme do misky bielka s cukrom. Do hrnca dáme vodu a necháme zovrieť. Nad to položíme misku a za miešania bielka asi 1,5 minúty nahrejeme. Potom odoberieme a necháme šľahať do tuhej peny po dobu ca 10 minút. Na záver šľahania pridáme ocot.
- Ríbezle pomalými pohybmi primiešame do bielkovej peny. Plech s predpečeným cestom vyberieme z trúby a nanesieme na vrch bielkovú zmes s ríbezlami. Trúbu necháme vychladnúť na 120C a potom do nej opäť vložíme koláč. Pečieme pri tejto teplote pomaly po dobu 40 minút.