Moje deti túto prílohu obľubujú, najmä vo vývare či v hráškovej polievke. Knedličky sú rýchlo hotové a sú správne mäkké a plné maslovej chuti.
Jump to RecipeKrupicové knedlíčky do polievky
Course: Polievky, PrílohaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalSuroviny
2 vajíčka
2 šálky (150ml) detskej krupice
1/2 šálky mlieka
4PL masla / masti
1/2čl soli
Postup
- Krupicu dáme do misky spolu s vajíčkami, soľou a roztopeným maslom a mliekom a vypracujeme mierne lepivé cesto. Podľa chuti môžete cesto obohatiť o bylinky posekané na drobno, napríklad pažítku či ptržlenovú vňať.
- Pomocou lyžičiek potom tvarujeme knedlíky. Na to budete potrebovať 2 čajové lyžičky. Tvarovanie rukami nieje vhodné pretože cesto j lepkavé. Cesto sa naberie jednou lyžičkou a potom pomocou druhej odoberie. Toto sa zopakuje ešte asi 1-2 krát. Vďaka tomuto presúvaniu cesta z lyžice do druhej sa vytvorí krásny podlhovastý knedlík.
- Do hrnca dáme zovrieť ca 2l vody, túto osolíme a do vriacej vody vkladáme rovno z lyžičky knedlíky a varím ich až vyplávajú na povrch (ca. 10 minút.). Alternatívne knedlíky pridáme posledných 15-20min. varenia k polievke a z času na čas premiešame a necháme dôjsť a uvariť ich s polievkou do mäkka..