Sviatočná morčacia plnená roláda s omáčkou

Toto sviatočné jedlo u nás nechýba na prelome roka. Či už ako pokrm na vianočných pohosteniach alebo na nový rok.

Sviatočná morčacia plnená roláda s omáčkou

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Omáčky
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

suroviny

  • 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs
    1 PL horčice
    1 PL grilovacieho korenia
    soľ, čierne korenie
    2 pláty šunky (napr. kuracej)
    2-3 pláty tvrdého syru (Eidam)
    1 cibuľa pre výpek
    potravinový špagát
    250ml vody
    2PL zemiakového škrobu

Postup

  • Mäso umyjeme a osušíme. Morčacie prsia zvyknú byť v kuse, preto ich treba len tak rozkrojiť aby sa dostal tvar väčšieho obdĺžnika (20x25cm).
  • Mäso potrieme z vrchnej strany horčicou a kečupom po celej ploche a okoreníme soľou, čiernym korením a grilovacím korením. Potom po ploche položíme šunku, postrúhany syr. Mäso zrolujeme aby sa vytvorila roláda a potom pomocou špagátu zviažeme mäso každé 2 cm aby neskôr pri pečení držalo tvar. Povrch mäsa osolíme.
  • Vo veľkom pekáči si nahrejeme olej a vložíme roládu ktorú z každej strany opečieme ca. 2 minúty do zlatista.
    Keď je roláda zo všetkých strán opečená, pridáme po bokoch cibuľu pokrájanú na menšie kusy a zalejeme všetko vodou. Dusíme na miernom ohni ca 25 minút.
  • Po uvarení roládu vyberieme a pokrájame ju na pláty. Vypek zlejeme cez sítko do hrnca. V 4 PL vody si zmiešame škrob a prilejeme do výpeku. Necháme krátko variť aby sa z výpeku stala omáčka. dochutíme a pridáme bylinky. Túto servírujem k mäsu.

Suroviny: 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs 1 PL horčice 1 PL grilovacieho korenia soľ, čierne korenie 2 pláty šunky (napr. kuracej) 2-3 pláty tvrdého syru (Eidam) 1 cibuľa pre výpek potravinový špagát 250ml vody 2PL zemiakového škrobu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*