Moja mama vždy veľmi silnú úrodu malín a aby sme aj my z nej niečo mali, tak nám zamrazuje malinovú drť. Tá je ako stvorená na zákusky či torty. Tentoraz v kombinácii s lahodným makovým cestom.
Jump to RecipeRecept
Malinové rezy s makom
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcal
Suroviny
- Cesto
50 g mak mletý
150g hladkej múky
4 ks vajce
100 ml olej
200 g kr. cukor
100 ml mlieka
1/2 bal. prášok do pečiva
- Plnka
500g malín (môže byť aj kilo ak máte prebytok)
4PL kr.cukru
300ml vody
2 balenie tortového želé (číre alebo červené)
malinová marmeláda
Postup
- Vajíčka vyšľaháme ich do tuhej peny. Pridáme olej a ešte krátko šľaháme. Následne pridáme mak, preosiatú múku, prášok do pečiva a mlieko.
- Cesto vylejeme na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie (moja mala 26cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatista. Vychladnuté cesto pomažeme marmeládou.
- Na malinovú vrstvu dáme do hrnca maliny, ako aj 50ml vody a cukor a odokryte necháme ca. 5 min. variť. Medzitým si v zvyšnej vody zmiešame želé. Keď sú maliny mierne uvarené, hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme tortové želé a miešame až sa táto zmes zahustí.
- Malinovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na korpus. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.