Malinová torta s makom

Moja mama vždy veľmi silnú úrodu malín a aby sme aj my z nej niečo mali, tak nám zamrazuje malinovú drť. Tá je ako stvorená na zákusky či torty. Tentoraz v kombinácii s lahodným makovým cestom.

Jump to Recipe

Recept

Malinové rezy s makom

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal


Suroviny

  • Cesto
  • 50 g mak mletý

  • 150g hladkej múky

  • 4 ks vajce

  • 100 ml olej

  • 200 g kr. cukor

  • 100 ml mlieka

  • 1/2 bal. prášok do pečiva

  • Plnka
  • 500g malín (môže byť aj kilo ak máte prebytok)

  • 4PL kr.cukru

  • 300ml vody

  • 2 balenie tortového želé (číre alebo červené)

  • malinová marmeláda

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme ich do tuhej peny. Pridáme olej a ešte krátko šľaháme. Následne pridáme mak, preosiatú múku, prášok do pečiva a mlieko.
  • Cesto vylejeme na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie (moja mala 26cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatista. Vychladnuté cesto pomažeme marmeládou.
  • Na malinovú vrstvu dáme do hrnca maliny, ako aj 50ml vody a cukor a odokryte necháme ca. 5 min. variť. Medzitým si v zvyšnej vody zmiešame želé. Keď sú maliny mierne uvarené, hrniec odstavíme z ohňa a za stáleho miešania vysypeme tortové želé a miešame až sa táto zmes zahustí.
  • Malinovú zmes necháme ešte 10minút chladnúť a potom ju pomocou naberačky nanesieme na korpus. Necháme v chladničke minimálne hodinu chladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*